Kakadu žlutočečelatý

18. listopadu 2007 v 10:55 | Matač |  →Papoušci←
Kakadu žlutočečelatý (Cacatua galerita)
Výskyt: Austrálie, Tasmánie, Nová Guinea a přilehlé ostrovy.
Velikost: cca 50 cm
Rozlišení pohlaví: Tohoto ptáka rozeznáme podle barvy duhovky. Samečci ji mají černou a samičky červenohnědou.
Povaha: Tento Kakadu je velmi společenský pták. Tento pták se také nesmí nudit, protože potom by mohl vydávat různé výkřiky, a mohl by si trhat peří. Tito papoušci mají také velmi silný zobák takže je docela zbytečné dávat tomuto ptákovi do voliéry zelené květiny, protože by je pták dříve nebo později stejně zničil. Přesto, že kakaduové nejsou zrovna nejlepšími imitátory, mezi kakaduje je tento druh nejlepší imitátor.
Potrava: Základ jeho jídelníčku je potrava kterou koupíte běžně ve zverimexu. Ovoce a zeleninu můžeme těmto papouškům dávat denně. Nikdy jim však nedáváme avokádo-toto ovoce je jedovaté. Přesto dáváme těmto ptákům mnoho vrbových větviček.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.