Papoušek šedý žako

18. listopadu 2007 v 10:54 | Matač |  →Papoušci←
Papoušek šedý-žako (Psittacus erithacus)
Výskyt: Rovníková Afrika
Velikost: cca 35 až centimetrů
Rozlišení pohlaví: Sameček a samička jsou téměř nerozpoznatelní. Veterinární vyšetření je však jedinou jistotou.
Povaha: Papoušek šedý je velmi společenský pták a je také nejlepším papouščím imitátorem. Dokáže se naučit nejen různé věty ale i kočičí mňoukání a i vrzání podlahy! Tomuto papouškovi musíme také dát možnost šplhat. A také rozhodně nejsou vyhozené peníze když tomuto papouščímu druhu dáte do voliéry hračky. Tento papoušek se rozhodně nesmí nudit. Chováme ho raději v párech a ne ve skupině.
Potrava: Pro tohoto papouška jako základ stačí kompletní krmivo které zakoupíte ve zverimexu. Jídelníček můžeme však doplnit různým ovocem a zeleninou. Tento papoušek také rád oklovává kukuřičné klasy. Musíme jim k tomu dát příležitost.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 nejaka holka nejaka holka | Web | 24. ledna 2009 v 23:15 | Reagovat

ahoj hezky b... a jeste pls pisni mi sem neco a tydy mas druhy blogisek http://mysuperdiary.blog.cz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.